Änglakatt


Vi saknar dig så, men vi ses igen. Tyvärr blev ditt liv alldeles för kort men du kommer alltid att finnas med i våra hjärtan. Du var en supermamma och en riktig mystjej även om du var ganska blyg och försynt.

Varken veterinären eller vi förstod vad som felades henne. Hon undersöktes flera gånger, värden kollades, tester för sjukdomar, röntgades, ultraljudsundersöktes men inget visade på något fel. Hon fortsatte att magra av trots att hon började äta och dricka igen. Vi gav extra näring och mat men inget hjälpte. Till slut, strax före jul, så bestämde vi tillsammans med veterinär att nu får det vara nog och man såg att hon hade gett upp.

Dagen före julafton fick hon somna in. Förutom att vi ville veta vad som var fel och eftersom inte kunde vara säkra på att det rörde sig om något ärftligt eller smittsamt så gjordes det också en obduktion.

Obduktionen visade att det var fettleversyndrom. Orsaken är okänd men det är inte smittsamt och det är inte ärftligt. Om man hade kunnat ställa diagnosen tidigt så hade kanske kunnat gå att rädda Lime genom att under mycket lång tid tvångsmatat henne manuellt och/eller med sond. Frågan är bara hur detta hade påverkat henne psykiskt....Inte till det bättre i alla fall med tanke på vilken typ av katt hon var.

Har ni frågor så hör gärna av så försöker vi svara efter bästa förmåga.